Monthly Archives: December 2013

Kyšas (Quiche)

Prancūzų virtuvės dalis. Quiche – traškios tešlos krepšelis užpildytas pikantišku kremu su mėsa, sūriu, jūros gėrybėmis ar daržovėmis. Šiandien populiarus visame pasaulyje ir dažniausiai žinomas kaip vakarėlių užkandis. Dėl to juos galite įsigyti ir vieno kąsnio.

Fokačia (Focaccia)

Focaccia  kepė jau senovės Romoje. Tradicinė focaccia forma atkartoja Italijos miestų ir miestelių aikštes – dažniausiai kvadratinė ar stačiakampė. Bet nepasaint formos vienovės, receptų įvairovė beveik prilygsta tų miestelių skaičiui. Mūsų focaccia puri ir minkšta. Kepame ją keturių rūšių: su vytintu kumpiu, penkių sūrių, su ančiuviais, su kumpiu ir artišokais.

Flamišai (Flamiche)

Flamiche – tradicinis šiaurės Prancūzijos užkandis su porų ar kitų gėrybių įdaru. Įdaras suminkomas kartu su tešla, taigi skonis tolygiai pasiskirsto visame paplotėlyje ir suteikia jam ypatingo skonio. Kepame su trim skirtingais įdarais. Išsirinkite savo mėgstamiausią.

Skanėstas su ožkos sūriu

Saulėto Provanso atradimas… Traškūs sviestiniai sluoksneliai su šviežiu ožkos sūriu, šviežiais daržo pomidorais ir raudonėliu. Juos galime padaryti ir mažučius, kaip vieno kąsnio užkandėles – jūsų šeimos šventėms, bičiulių vakarėliams ar verslo renginiams.

Grissini lazdelės

Traškios duonos lazdelės Italijoje kepamos jau nuo XIVa. Dabar tai – nepakeičiamas vakarėlių užkandis. Užsukite ant Grissini vytinto kumpio ar patiekite su pomidorais ir gorgonzolos sūriu, paruoškite dar keletą užtepų – ir turėsite puikius užkandžius prie vyno ar alaus.
Kiekvieną lazdelę kočiojame rankomis kol ji tampa plona ir grakšti. Kepame tik su Italijos Parmos celėse brandintu kietuoju sūriu –  jis vienintelis neišsilydo kepant lazdeles aukštoje temperatūroje. Krimsdami jas pajusite mažyčius sūrio kristalus.

Sėklų traškiai

Alaus mėgėjų TOP 1. Kepdami sėklų traškius aliejų naudojame tik vieną kartą. Susmulkiname šviežią česnaką ir kaip namuose juo įtriname kiekvieną sėklų duonos riekelę. Viską pabarstome jūros druska.

Brusketa (Bruschetta)

Italijoje brusketa patiekiama prieš valgį apetitui sužadinti. Žodis “Bruschetta” kilęs iš Romėnų dialekto veiksmažodžio „bruscare“ – “kepti virš anglių”. Užkandis atsirado senovės Romoje, kai alyvuogių augintojai atvežę alyvuoges į vietines aliejaus spaudyklas, kepdavo duonos gabalėlius ir ragaudavo ką tik išspaustą aliejų. Pas mus galite paragauti įvairių pikantiško skonių brusketų: su česnaku ir raudonėliu, krapais, aitriaja paprika arba saldžiųjų – su ruduoju cukrumi ir cinamonu.

Obuolių varškės pyragas

Originalus “MonAmi” kūrybos šedevras reikalaujantis didžiausių kepėjų pastangų. Pradžioje nulupame ir kubeliais supjaustome obuolius. Troškiname juos karamelėje ir meduje, į varškės įdarą įtarkuojame apelsino žievelės. Paruoštą įdarą sudedame į sluoksniuotą sviestinę tešlą ir šauname į krosnį. Iškeptą pyragą gausiai apliejame namine karamele.