Author Archives: moderator

Saulėgrąžų pusrytinė duona

Ši duona yra nepaprastai švelnaus skonio, puri, aromatinga ir nepaprastai maistinga, nes duoną papildo avižų dribsniai bei saulėgrąžos, kurie užtikrins tikrą energijos pliūpsnį visai dienai, o pusryčių stalas pakvips ypatingu aromatu dėl natūralaus lietuviško medaus. O koks skonis šią duoną paskrudinus!! Ji tikrai gali tapti kiekvienų namų tradicine pusryčių duona!

Išdykusios pistacijos

Šis tortas – tikras mūsų meistriškumo įrodymas. Labai ilgai tobulinta naujovė išpuoselėtam skoniui. Sultingas ir įdomus pistacijų riešutų biskvitas, žaismingas pistacijų traškutis, pieno baltumo ir Mascarpone minkštumo kremas. Gaivios avietės, braškės ir netikėtas egzotiškas atradimas – raudonasis apelsinas. Tortą lyg vainiku apgaubia daugybė pistacijų riešutų.

Tikroji močiutės duona

Aukščiausios kokybės tradicinė ruginė duona su natūraliu raugu. Duona kepama iš pilno grūdo ruginių miltų, kurie yra puikus energijos šaltinis . Pilnų grūdų duona yra sveikesnė, turinti daug ląstelienos , vitaminų bei mineralų.

Kyšas (Quiche)

Prancūzų virtuvės dalis. Quiche – traškios tešlos krepšelis užpildytas pikantišku kremu su mėsa, sūriu, jūros gėrybėmis ar daržovėmis. Šiandien populiarus visame pasaulyje ir dažniausiai žinomas kaip vakarėlių užkandis. Dėl to juos galite įsigyti ir vieno kąsnio.

Fokačia (Focaccia)

Focaccia  kepė jau senovės Romoje. Tradicinė focaccia forma atkartoja Italijos miestų ir miestelių aikštes – dažniausiai kvadratinė ar stačiakampė. Bet nepasaint formos vienovės, receptų įvairovė beveik prilygsta tų miestelių skaičiui. Mūsų focaccia puri ir minkšta. Kepame ją keturių rūšių: su vytintu kumpiu, penkių sūrių, su ančiuviais, su kumpiu ir artišokais.

Flamišai (Flamiche)

Flamiche – tradicinis šiaurės Prancūzijos užkandis su porų ar kitų gėrybių įdaru. Įdaras suminkomas kartu su tešla, taigi skonis tolygiai pasiskirsto visame paplotėlyje ir suteikia jam ypatingo skonio. Kepame su trim skirtingais įdarais. Išsirinkite savo mėgstamiausią.

Skanėstas su ožkos sūriu

Saulėto Provanso atradimas… Traškūs sviestiniai sluoksneliai su šviežiu ožkos sūriu, šviežiais daržo pomidorais ir raudonėliu. Juos galime padaryti ir mažučius, kaip vieno kąsnio užkandėles – jūsų šeimos šventėms, bičiulių vakarėliams ar verslo renginiams.