Monthly Archives: November 2013

Kruasanas (Croissant)

Išskirtinis prancūziškas pyragėlis užkariavęs visą pasaulį. Taip vadinamas dėl savo formos ir dievinamas už savo traškumą. Kruasanai mūsų kepyklėlėje – YPATINGI. Juose tiek sviesto…TIKRO, ŠVIEŽIO SVIESTO! Jokio margarino. Jie kepami čia ir dabar iš tešlos, kurią mūsų kantriosios kepėjos minko sluoksniuodamos su sviesto gabalėliais ir meistriškai
suriečia į klasikinę jų formą. Mes kepame keturių rūšių kruasanus – klasikinius, su marcipano, šokolado ir karamelės įdarais.

Vokiška grūdų ir sėklų duona

Jei stengiesi maitintis sveikai ar nusprendei numesti kelis kilogramus, ši duona kaip tik tau: turtinga sudėtimi, kepama iš pilno grūdo ruginių miltų, be mielių. Ši duona vertinga  B grupės vitaminais, ląsteliena ir mineralais. Duonoje yra pilno grūdo neskaldytų rugių ir kviečių, kurie yra puikus energijos ir sveikatos šaltinis, daugybė vitaminų ir mineralų turinčių sėklų. Karališka duona…

Borodino duona

Tamsi, originalaus ir išraiškingo skonio duona. Su kalendra. Kepama naudojant pilno grūdo ruginius miltus ir natūralų ruginį raugą. Puikiai dera su sviestu, baltu sūriu ir mėsa. Pilno grūdų miltų duona yra sveikesnė, turi ypač daug ląstelienos, taip pat vitaminų ir mineralų. Visiškai natūrali, be mielių.

Sėklų duona

Visiškai natūrali su ruginiu raugu, šviesi ruginė duonelė. Ypač daug sėklų: sezamo,
saulėgrąžų ir linų sėmenų. Duonelė yra labai švelnaus ir gero skonio, labai
mėgstama vaikų, puikiai dera su sviestu. Duona organizmą aprūpina beveik visais
žmogui reikalingais mineralais ir vitaminais. Be mielių.

Speltos miltų duona su kanapių sėklomis

Balta speltos miltų duona su natūraliu speltos raugu.  Spelta savyje turi visus reikalingus vitaminus ir maistines medžiagas, kurių reikia pilnavertei ir subalansuotai harmoningai žmogaus mitybai. Ji labai tinka dietinei mitybai, sergant padeda greičiau atgauti jėgas. Duona praturtinta kanapių sėklomis.

Čiabata (Ciabatta)

Mūsų pasididžiavimas. Tai tikra, visiškai natūrali tradicinė itališka kvietinė duona. Svaiginančiai kvapni, su traškia plutele ir didžiuliais skaidriais oro burbulais viduje. Mūsų kepyklėlėje jos gamyba trunka iki 17 val. Čiabata puikiai tinka sumuštiniams, nepakeičiamas užkandis prie vyno su įvairiais padažais, paštetais.